S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Zoeken op website

Over S4S

Hoofdsponsor

Students4Society is een commissie binnen S.S.R.-Rotterdam die zich inzet voor het organiseren van vrijwilligerswerk voor leden. Binnen deze commissie is het ons doel om zoveel mogelijk leden van S.S.R-Rotterdam enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk en ze daarnaast kennis te laten maken met goede doelen. De commissie bestaat uit acht tweedejaars leden en twee leden uit het huidige bestuur. Daarnaast wisselt de commissie ieder jaar van samenstelling.

Wanneer men in het studentenleven beland, kan het vaak zo zijn dat er een soort bubbel ontstaat waarin alleen wordt omgegaan met studenten. De harde buitenwereld wordt zo soms vergeten en wij willen als commissie de ogen van de leden openen en ze ook de harde kanten van de samenleving laten zien. Zeker in Rotterdam zijn er achtergestelde groepen, die onze steun goed kunnen gebruiken.

Wij kiezen bewust voor het organiseren van activiteiten en niet voor het ophalen van geld (SeriousRequest uitgezonderd). Naar onze mening kunnen leden namelijk beter met hun eigen ogen zien wat het effect is van hun hulp en bij een collecte zien we niet wat er met het geld gebeurd.

Per jaar organiseren wij een aantal activiteiten waarbij leden zich kunnen aanmelden, wij streven ernaar om iedere maand minimaal één activiteit aan te bieden voor de leden.

Er zijn vaste activiteiten die elk jaar worden georganiseerd zoals de Pietenactie, de voorleesdagen en de Koningsspelen! Lees hierover meer bij Activiteiten.

Naast de vaste activiteiten kan elke commissie haar eigen activiteiten bedenken en organiseren. Dat maakt S4S een dynamische commissie! Zo is er in de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan NEMO met kinderen uit een arme wijk in Rotterdam, hebben we een diner bereid voor daklozen en hebben we een middag doorgebracht met eenzame ouderen.

Kortom, geen enkel jaar bij S4S is hetzelfde! Wij staan altijd open voor nieuwe initiatieven!

Realisatie: verenigingenweb