S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Zoeken op website

Overzicht activiteiten 2017-2018

Hoofdsponsor

Overzicht S4S activiteiten 2017-2018

 

Afgelopen jaar heeft onze stichting Students 4 Society weer veel verschillende activiteiten georganiseerd. Met deze activiteiten hebben wij ons ingezet om andere bevolkingsgroepen te helpen en op te vrolijken met leuke acties. Hieronder een kort overzicht en voorbeelden van de activiteiten die wij afgelopen jaar hebben georganiseerd.

 

Kennismakingstijd

Tijdens onze kennismakingstijd van S.S.R.-Rotterdam, vinden wij het altijd erg belangrijk om onze nieuwe eerstejaars wat bij te brengen over het voor elkaar klaar staan in de maatschappij. Daarom zijn we afgelopen jaar in groepjes verschillende leuke activiteiten gaan doen om anderen te helpen en daarmee de eerstejaars wat bij te brengen over de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk in de stad Rotterdam!

Een aantal van de nieuwe leden gingen op bezoek bij verschillende verzorgingstehuizen om ouderen mee te nemen voor ‘gelukswandelingen’. Gezellig met elkaar wandelen en een gezellig praatje maken.

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast gingen er ook een aantal van onze nieuwe leden naar woonvoorzieningen voor gehandicapten om voor hen pannenkoeken te bakken en het schilderen van sommige ruimtes!

 

 

Pietenactie

Een van de terugkerende evenementen van S4S is onze jaarlijkse pietenactie. Met een hoop vrijwilligers gingen we in de week van 5 december langs verschillende basisscholen om kinderen uit alle klassen te verrassen. Met mooie outfits en het nodige snoepgoed zijn we door de scholen gegaan om deze kinderen een leuke dag te laten beleven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benefietfeest

Afgelopen jaar hebben wij het feest op onze sociëteit na de inauguratie van de eerstejaars omgetoverd tot een benefietfeest. Tijdens het feest hebben we op verschillende manieren geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor het familiehuis Daniel den Hoed. Na het feest werden alle inkomsten van de entreekaartjes, 20ct per verkocht drankje en alle opbrengsten van het verkochte eten die avonden gedoneerd. Hierdoor zijn we uitgekomen op een mooi bedrag van:

 

 

 

 

Nationale voorleesdagen

Afgelopen jaar hebben we ook met een aantal vrijwilligers deelgenomen aan de nationale voorleesdagen. In kleine groepjes zijn we langsgegaan bij jonge basisschool leerlingen om hen spannende verhalen te vertellen!

 

 

 

 

 

 

Koningsspelen

Een ander jaarlijks terugkerend evenement van S4S is deelname aan de koningsspelen. Dit organiseren wij al een aantal jaren in samenwerking met de studentenvereniging NSR. Afgelopen jaar hebben we deze sportdag georganiseerd voor kinderen uit Middelland en Centrum Rotterdam op het Henegouwerplein.

 

 

Atrium bezoek

Dicht gelegen van onze sociëteit ligt zorgcentrum Atrium. Een verzorgingstehuis voor veelal eenzame ouderen die helaas niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Gezien zij bij ons in de buurt zitten en zelf hun promotie ‘date a granny’ hadden gestart. Zijn we in contact gekomen en zijn we afgelopen jaar met wat vrijwilligers langs gegaan om de bejaarden gezellig gezelschap te houden voor een dag! https://www.ad.nl/rotterdam/op-date-met-een-granny-bij-zorgcentrum-atrium~a990e006/

https://images0.persgroep.net/rcs/qYkiK8OjJeiXDIFC-YGHy_nUkhc/diocontent/128526503/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Studeerdag – Denk aan je FutEUR

Gezien het gros onze vrijwilligers natuurlijk ook studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn we daar over het algemeen erg enthousiast over. Hoe leuk en goed het is om te studeren willen we daarom aan zoveel mogelijk jongeren mee geven. Daarom hebben we wat geld opzij gezet, tezamen met een aantal oud-leden, om te zorgen dat we de komende 10 jaar studeerdagen kunnen organiseren op de universiteit. Hierbij nodigen we 2e - en 3e klassers uit van middelbare scholen om kennis te maken met de universiteit. We hebben ze dit jaar een rondleiding over de campus gegeven en ze kregen een gastcollege van niemand anders dan de nieuwe rector magnificus Rutger Engels. De kinderen (maar zeker ook de ouders) vonden het een erg nuttige dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super Buurtdag Centennium S.S.R.-Rotterdam

Afgelopen jaar bestond S.S.R. 100 jaar en voor dit mooie lustrum hebben wij natuurlijk een hoop uit de kast getrokken. Met ons eigen festival terrein in Oud-Mathenesse hebben wij hier knallend ons lustrum kunnen vieren. De buurt kan hier natuurlijk niet vergeten worden. Daarom besloten wij een buurtdag te organiseren. Door te flyeren en zoveel mogelijk kinderen uit de buurt uit te nodige, was deze dag druk bezocht. Met een animatie-team, oud Hollandse spelletjes, een springparadijs en natuurlijk schminkende dames hebben de kinderen uit deze buurt een fantastische dag beleefd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparta-dag

Afgelopen jaar hebben we nog een leuke actie gedaan gezien we 100 jaar zijn geworden. We hebben samen met stichting ‘de betrokken Spartaan’ een dag georganiseerd waar 100 kinderen mee konden naar een dagje met voetbal quizzen, FIFA spelen, lekkere limonade en als afsluiter een wedstrijd van Sparta. Ook dit was een geslaagde dag en hebben we weer alles uit te kast getrokken om deze kinderen een lach op hun gezicht te toveren.

Lees meer: https://www.erasmusmagazine.nl/2018/02/07/dag-vergeten-zorgen/

 

Dagje Blijdorp met verstandelijk beperkte kinderen

Tenslotte hebben we kinderen met een beperking tussen 1 en 5 jaar en hun begeleiders van MKDV CityKids meegenomen voor een leuk dagje Blijdorp. Deze kinderen, waarvoor het vaak moeilijker is om leuke dingen te doen door hun extra behoefte, hebben we de tijd van hun leven gegeven in Blijdorp!

 

 

Realisatie: verenigingenweb